Over ons

Wij bestaan ondertussen 42 jaar!
Oprichting Lenig en Gezwind Ravels 1982

Wie zijn wij

Het begon meer dan 30 jaar geleden toen 4 mensen letterlijk en figuurlijk van over de brug kwamen om hier een turnkring op te bouwen.

Het begon in 1982 waar enkele van onze bestuursleden lid waren van Lenig en Gezwind Turnhout. Hierbij speelden ze met de gedachte om in Ravels een eigen turnkring op te starten. Al snel groeide dit idee uit tot een kleine turnkring van 60 leden. We begonnen in de sporthal van Ravels, als Lenig en Gezwind Ravels onderafdeling van Turnhout.

In 1986 vond Lenig en Gezwind Ravels dat het op eigen benen kon staan en bedankte Turnhout voor hun sportief advies. Onze groep was inmiddels uitgegroeid tot een groep van 160 leden met de leeftijd van 2.5 tot 77 jaar of ouder.

Rond deze tijd kregen we een eigen vlag die we dan ook kerkelijk lieten inwijden.

Onze kring kende een snelle groei zodat onze naam ver buiten onze grenzen reikte. We genoten internationale bekendheid. We verbroederden ons met de Duitse turnkring van Hammelburg. In 1987 is het ons dan ook gelukt om de turners van Hammelburg een bezoekje te laten brengen aan Ravels, waar wij deze mensen met open armen ontvingen.

In 1989 was ons ledenaantal meer dan verdubbeld. We waren met 345. Door het gigantisch succes werden we door de sportraad van Ravels uitgeroepen tot sportclub van het jaar.

In 1990 kwam er een nieuwe groep tot stand, nl. jazzballet.

Gedurende enkele jaren heeft Katrien Van Dommelen de taak op zich genomen om zich iedere zaterdag te ontfermen over 5 jazz groepen. Hierbij kreeg ze de hulp van Marie Van Haeren.

In het jaar 1992 kregen onze turners internationale sterallures. We werden uitgenodigd op het 100 jarig bestaan van Hammelburg. We namen deel aan een showprogramma samen met groepen uit de vroegere DDR en Groot Britannië. We haalden zelfs de Duitse dagbladen.

Door de jaren heen hebben we ook ons beste beentje voorgezet op turnwedstrijden, gouwfeesten en tal van opendeurdagen, zoals de pierenmarkt, handelsbeurs en uitreiking van onze sportlaureaat. Dit was steeds een gigantisch succes.

In 1989 ontstond de gedachte om wat meer spektakel te brengen in onze kring. De discipline tumbling was geboren.

De turners springen op een verende baan de lucht in, om tot enkele acrobatische sprongen te komen.

Ook werd het in de loop der jaren mogelijk om acrogym te beoefenen bij Lenig en Gezwind.

Vandaag zijn we een club met meer dan 370 leden van alle leeftijden. Zowel op recreatief als op wedstrijdniveau kennen ze onze naam tot ver buiten de kempen.

Onze jaarlijkse turnshow is een evenement om zeker niet te missen

Onze jaarlijkse evenementen seizoen 2022-2023

Geen evenementen gevonden

Naar gewoonte heeft onze turnkring enkele grote activiteiten op de agenda staan. Wij hopen dan ook dat vele ouders, sympathisanten en leden komen afgezakt naar deze festiviteiten. Zowel lesgeving als het bestuur geven zich meer dan 100 % om deze evenementen succesvol te laten verlopen

turnshow