Kleuterturnen

Kleuterturnen

De kleuters worden in groepen verdeeld volgens hun leeftijd. Zij worden bijgestaan door voldoende lesgevers.

Kleuterturnen

Kinderen het plezier van sporten en bewegen laten ontdekken is eenprioriteit in het kleuterturnen. Ze krijgen de kans om op een leuke en kwaliteitsvolle manierte bewegen, waarbij ze op ontdekking kunnen gaan, openbloeien, zelfvertrouwen ontwikkelen, plezier beleven én leren. Dit wordt aangeboden onder de vorm van spelletjes, bewegen op muziek, oefenvormen, bewegingsomlopen, vrij experimenteren, opdrachten,...

Kleuterturnen vormt zo de perfecte voorbereiding om ook na de kleuterklas gymnastiek te blijven beoefenen, of dient als goede basis voor andere sporten.

Kleuters hebben nood aan heel veel beweging, soms gewoon vanuit de behoefte om zich eens lekker te ontladen. Door een brede waaier aan bewegingsactiviteiten wordt bij L&G de basis gelegd voor later succes bij lichamelijke en muzikale opvoeding. Meer dan eens is aangetoond dat de globale schoolprestaties van het kind gunstig beïnvloed worden omdat het luistervermogen van de kleuter wordt verbeterd, het visueel waarnemen wordt verfijnd, een positief zelfbeeld en lichamelijk bewustzijn wordt ontwikkeld : kortom een gezonde geest in een gezond lichaam.
Dus redenen genoeg om uw kleuter de kans te geven deze sleutelervaringen te laten opdoen bij Lenig & Gezwind.

7 redenen waarom turnen goed is voor je kleuter

  1. Ze leren bewegen en sporten in groep
  2. Ze worden gestimuleerd in hun algemene motorische ontwikkeling
  3. Ze maken kennis met de eerste gymnastiekbewegingen
  4. Ze leren bewegen op een leuke en gevarieerde manier
  5. Ze krijgen bewegingskansen binnen verschillende bewegingsthema’s
  6. Ze leggen een basis voor een levenslang sporten
  7. En bovenal vinden ze het supertof